Internetin tuomat uudet työpaikat

Tälläkin hetkellä moni hakee itselleen työpaikkaa. Internet on täynnä mahdollisuuksia. Verkko on täynnä mahdollisuuksia myös löytää sopiva työpaikka, hakea tätä työpaikkaa, ja jopa käydä töissä verkon välityksellä. Monesti myös työnantaja voi hakea verkosta tietoa työnhakijasta. Tämän takia monella onkin verkossa oma portfolio, jossa on työnäytteitä ja koulutustietoja, sekä mahdollisesti myös ajantasainen CV. Tämä kannattaa varsinkin tietoteknisellä alalla, mutta tietoja pitää myös päivittää ajan tasalle asioiden muuttuessa.

Työt itsessään ovat siirtyneet yhä enemmän ja enemmän verkkoon. Ilman tietotekniikan perusteita ei nykyään töistä selviä. Puhumattakaan tietotekniikan alan työpaikoista, joissa minun käsittääkseni pitää osata jopa ne alan uusimmat ohjelmistot ja tietokoneohjelmat.

Helsingin sanomien verkkosivuilla, www.hs.fi, kerrotaan etätöiden jatkuvasti yleistyneen. Yhä useampi siis tekee kotona töitä ja käyttää verkkoa työskentelyyn. Säännöllisesti etätöitä teki vuonna 2017 viidennes työntekijöistä.

Samalla työn malli on muuttunut. Verkkoa pitää osata nykyään käyttää töissä. Ihmisillä on myös suurempi vastuu omista töistä, kun työpäivää vietetäänkin kotona. Muun muassa aikatauluissa pitää pysyä, oli konttorilla tai ei. Kukaan ei pääse vahtimaan kotiisi, miten työsi teet.

Samalla myös uudenlaisia töitä on syntynyt internetin ympärille. Moni tuntee verkkopalvelu Instagramin. Moni omaa instagram- tilin, jonne voi päivittää kuvien muodossa omia tekemisiään. Moni pyrkii tätä kautta myös kuuluisuuteen. Itsestä annetaan näissä kuvissa menestynyt kuva, jonka muut voivat sitten verkossa nähdä. Jos tällainen ihminen saa sitten sponsorisopimuksia vaikka suurilta vaate- ja muotimerkeiltä, hän voi menestyä myös rahallisesti.

Myös bloggaaminen on yleistynyt. Jotkut bloggaavat myös työkseen. Bloggaamisessa on minun mielestäni kyse hieman samasta asiasta, kuin Instagram- tilien päivittämisessä. Myös blogeissa luodaan mielikuvia menestyksestä ja samalla jaetaan tietoa vaikka tunnetun merkin uusimmasta laukusta.

Onko internet sitten tuonut myös julkisuuden ja kuuluisuuden lähemmäs tavallista ihmistä? Minä väittäisin, että varmasti näin on käynyt. Kaikki suurimmat muotimerkit ovat saatavilla nykyään verkosta. Näihin ostoksiin tarvitaan vain rahaa, jota käyttää. Moni ihminen haluaa näyttää hyvälle ja pukeutua viimeisimmän muodin mukaan. Nykyään voi panostaa itseensä myös muodin merkeissä ja näyttää sen helposti yhä useammille ja useammille ihmisille, kunhan joku löytää ensin tämän henkilön verkosta, muiden muotitietoisten joukosta.

Internet on mahdollistanut myös ihmisten tietoisuuteen pääsemisen helpottumisen vaikka YouTuben kautta. Monen ihmisen, myös kotona tekemät, videot ovat levinneet verkossa. Tässä voi olla kyse kai vaikka oman median luomisesta. Pitää minun mielestäni olla omaa sanottavaa, jotta voi menestyä tätä kautta. Nykyään elannon voi tosin tehdä vaikka tietokonepelejä verkossa pelaten. Eräs nainen tekee työnsä web- kameran, verkkoa käyttävien seuraajiensa ja Twitch.tv: n kanssa. Työpaikkansa hän on saanut tietokonepelejä internetin avulla pelaten.

Kaikenlaisia yhteistyömahdollisuuksia on verkossa. Näiden yhteistöiden saamisessa auttaa roimasti, jos on jo hieman tai enemmän kuuluisa. Verkko on siis oivallinen työväline, jos haluaa kuuluisaksi, rikkaaksi ja menestyneeksi. Ainakin minun mielestäni tämä on totta.

Internetin avulla uudet työpaikat ovat myös levinneet laajalti maailmassa, jossa moni todella on näiden töiden tarpeessa. Ihmiset työskentelevät myös muun muassa viruksien torjunnan ja pilvipalveluiden avulla. Nämä työpaikat eivät vaadi kuin englanninkielen taitoa, ja ovat siten saatavilla vaikka Afrikkaankin. Tämä tietenkin tarkoittaa myös sitä, että internet pitää olla saatavilla näitä töitä varten.

Onko tällainen verkossa olevan työn tekeminen sitten järkevää? Minun mielestäni on, koska todella moni käyttää verkkoa ajanvietteenään iltaisin ja työpäivän jälkeen. Moni taas hakee töitä ja palkkaa internetin avulla. Minä uskon itse vahvasti verkossa olevaan työhön ja sen yhä yleistyvän ja vakinaistuvan. Internetin keksimisen jälkeen taas teknologia on kehittynyt hurjasti, tuoden ihmisille yhä enemmän ja enemmän työpaikkoja internetin ympärille. Ehkä internet tuo myös uudenlaista tasa- arvoa työpaikkojen saantiin sekä tietenkin opiskeluun. Tätä verkossa olevaa maailmaa pitää nykyään ymmärtää.